Om expeditionen

Aron Anderson står nu inför sitt största och troligtvis farligaste äventyr hittills. Ett äventyr som ytterst få har lyckats med tidigare – och ingen hittills i rullstol.

I december 2016 kommer han att staka sig fram i en sitski ända till Sydpolen. Med start vid kontinentkanten av Antarktis är det är en iskall utmaning på ca 640 km i en medeltemperatur på runt -30 °C. Genom Pole of Hope vill Aron inspirera och motivera andra att sträva efter sina egna mål – hur svåra de än må vara.

Målet: 6,4 miljoner kronor till Barncancerfonden
Som en extra morot har Aron även satt upp ett rekordhögt insamlingsmål – han vill att Pole of Hope ska samla in 6,4 miljoner kronor till Barncancerfonden. Den här gången behöver han inte bara all sin fysiska och mentala styrka, utan även svenska folkets hjälp.

– När jag var 7 år drabbades jag av cancer i ländryggen vilket gjorde att jag tillslut hamnade i rullstol. Om inte Barncancerfonden hade funnits vet jag inte om jag hade varit i livet idag. Därför är det viktigt att stödja dem och ge tillbaka genom att samla in pengar till deras livsviktiga arbete, berättar Aron.

Hur går insamlingen till?
För var 10:e krona som doneras till Barncancerfonden får Aron skida 1 meter. För varje ny månadsgivare får han skida 700 meter. Målet är att samla in 6,4 miljoner till Barncancerfonden – ett rekordhögt mål där varje krona är viktig.

Varför en expedition till Sydpolen? 

“Jag har fått frågor på senaste tiden varför jag gör det här äventyret. Varför jag nu ska skida 64 mil från kanten på Antarktis hela vägen in till Sydpolen”.

“Anledningen är att jag hade en väldig tur, jag överlevde min cancer, väldigt många barn har inte den turen. Så jag gör det här äventyret för att samla in pengar till Barncancerfonden och målet den här gången är att samla in 6,4 miljoner kronor. Stort tack till alla er som redan varit med och bidragit!”

 

Hjälp Aron stötta Barncancerfonden du också!

Dela på: